Over mij

Ik ben Irene van Geloven, geboren in 1975. Ik ben gezondheidszorgpsycholoog en psychotherapeut.
De kracht van woorden, daar geloof ik in. Woorden zoeken bij een gevoel betekent dat je je gevoelens ordent, net zo lang tot ze benoembaar worden. De manier waarop iemand een woord kiest en uitspreekt, bepaalt de lading van dat woord. Soms gaat het ook om het verhelderen en onder woorden brengen van iets dat in het geheel niet bewust is en ook niet eerder is geweest. Ik vind het belangrijk de juiste woorden te vinden. Woorden die resoneren en iets voelbaar maken.
Ik hou van goede gesprekken. Ik wil met mensen praten over lastige onderwerpen, complexe situaties en levensvragen die hen bezighouden. Ik zoek ingangen voor een gesprek over zaken die ertoe doen. Over wat iemand drijft, over waar het pijn doet en waar de moeite zit. Psychotherapie is een mooi vak.

Na mijn afstuderen als psycholoog aan de Universiteit Utrecht (2000), heb ik mij aan de RINO Utrecht gespecialiseerd tot gz-psycholoog (2006) en psychotherapeut (2012).
Tot januari 2019 was ik werkzaam bij Psymens Volwassenen, een ambulante instelling voor volwassenen en kinderen met uiteenlopende psychische problemen. Daarvoor heb ik 16 jaar gewerkt bij Altrecht, op verschillende (dag)klinische en poliklinische afdelingen. De laatste 10 jaar werkte ik bij Centrum Jongvolwassenen van Altrecht, een ambulante afdeling voor jongvolwassenen tussen de 18 en 24 jaar. In 2018 ben ik een eigen praktijk gestart en sinds februari 2019 werk ik alleen daar.